Україна вперше приймає Регіональний фінал конкурсу “зелених” стартапів ClimateLaunchpad

29-30 вересня відбудеться Регіональний фінал найбільшого у світі конкурсу дружніх до клімату бізнес-ідей ClimateLaunchpad
За 6 років змагання в Україні вперше Регіональний фінал для Східної Європи та Середнього Сходу пройде саме у нас. Організовує фінал greencubator — національний лідер ClimateLaunchpad Ukraine. 
У Регіональному фіналі візьмуть участь стартапи із 12 країн:  Ізраїль, Казахстан, Кіпр, Косово, Молдова, Об’єднані Арабські Емірати, Пакистан, Румунія, Туреччина, Угорщина, Узбекистан та Україна. Загалом цьогоріч конкурс об’єднав 56 країн з усього світу.
До Регіонального фіналу потрапляють 3 переможці Національних відборів. Українські на Регіональному фіналі цього року представляють команди:
  • 1 місце — KoloTrack — хмарні сервіси для управління органічними виробництвами
  • 2 місце — Grow With You — послуга оренди та обміну іграшок для дітей
  • 3 місце — BIOC — виготовлення біопластику з кукурудзяного крохмалю. 
Команди виступатимуть у тематичних напрямках адаптація та сталість, чиста енергія, рішення для міст, циркулярна економіка, стала мобільність, харчові системи та “наступна велика річ” (the next big thing). Кожна команда матиме 5 хвилин на пітч та 3 хвилини на запитання від членів журі.
Цього року зірковими менторами Регіонального фіналу стали: 
  • Франс Наута — один із батьків-засновників ClimateLaunchpad та засновник Climate-KIC Startup Accelerator. 
  • Ран Сассон — національний лідер ClimateLaunchpad у Ізраїлі, чия кар’єра налічує більше 20 років досвіду із розбудови підприємницьких екосистем у сільських громадах.
  • Роман Зінченко — національний лідер ClimateLaunchpad в Україні. Євангеліст українського клінтеку та співзасновник Greencubator.
Для стартапів, інвесторів і гостей Регіонального фіналу також пройдуть кілька воркшопів на теми мистецтва пітчингу, життя стартапу після інвестицій, міжнародного зростання, створення хардверних клінтек стартапів. 
Переможці Регіонального відбору будуть оголошені на другий день фіналу. Вони отримають право пітчу на великому Міжнародному фіналі. Виступ на головній сцені Міжнародного фіналу відкриває доступ до глобальної мережі “зелених” підприємців, гарантує знайомства із потенційними партнерами, інвесторами, клієнтами та міжнародний PR. А найсильніші команди отримають також грошові призи і місце у потужному акселераторі EIT Climate-KIC
Вболівати за українські команди можна буде онлайн.  Подробиці про Регіональний фінал тут: https://www.facebook.com/events/470935897231962/?ref=newsfeed
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/4C7ran1Jy1mntShq6 
Окрема подяка за підтримку партнеру Регіонального фіналу Konrad Adenauer Stiftung Ukraine.