Кліматичні Інноваційні Ваучери: 50 000 EUR на підтримку дружніх до довкілля українських компаній.

До 31 травня 2022 року українські підприємці можуть подати заявку на отримання гранту на розробку або впровадження технологій, що зменшують викиди парникових газів, підвищують енергоефективність та запобігають змінам клімату.
Із самого початку заснування в Україні Кліматичні Інноваційні Ваучери мали на меті підтримувати розвиток компаній, що розробляють та впроваджують  дружні до довкілля інновації. Нині, коли триває віроломна агресія проти нашої держави,  підприємства екологічного спрямування потребують ще більшої підтримки. Тому так важливо прямо зараз допомогти компаніям, що піклуються про “зелене” майбутнє України. 
Грантова програма підтримки створена для компаній малого та середнього бізнесу, які є зареєстрованими приватними компаніями на території України щонайменше рік до подання на грант та готові до співфінансування у розмірі 25% від суми гранту. 
Переможці грантового конкурсу можуть використати Кліматичний Інноваційний Ваучер на оплату послуг, необхідних для вдосконалення або фіналізації інновації та її виходу на ринок. Наприклад, дизайн прототипів, сертифікація, тестування, патентування, розробка IT компонентів, маркетингові послуги тощо. 
Проєкти оцінюються фаховим журі за рівнем їх інноваційності та реалістичністю втілення, впливом на скорочення викидів парникових газів, здатністю масштабуватися та адаптуватися для різних секторів, а також ринковим потенціалом.
Дізнатися більше про Кліматичні Інноваційні Ваучери та подати заявку на грант можна на сайті: https://climate.biz/.
Консультації з кліматичних Інноваційних Ваучерів відбуватимуться щотижня. Реєстрація та подробиці за посиланням: https://bit.ly/CIVcons.
З 2017 року понад 30 компаній отримали Кліматичні Інноваційні Ваучери на суму майже 1 240 000 євро. Ці гранти сприяли реалізації яскравих інноваційних проєктів та їх виходу на світові ринки. Серед найпомітніших чемпіонів Ваучерів є Delfast — виробник електробайків, що потрапляють до Книги рекордів Гіннеса, збирають багатомільйонні інвестиції та схвальні рецензії світових медіа; Go To-Uплатформа для управління зарядними станціями для електромобілів, яка минулого року закрила раунд інвестицій з ABB EL Ventures and ABB Technology Ventures; The Good Plastic Company — виробник  габаритних панелей із переробленого пластику, які прикрашають магазини таких всесвітньо відомих компаній як Nike та Adidas; Prengi — платформа для управління процесами обслуговування об’єктів нерухомості, що обслуговує потреби Укрпошти, Novus, KFS, British American Tobacco; провідний виробник дріжджів в Україні компанія Ензим тощо.
***
Проєкт Кліматичні Інноваційні Ваучери” є компонентом програми ЄБРР Центр трансферу технологій та фінансів у сфері зміни клімату” (FINTECC), що підтримується ЄС у рамках ініціативи EU4CLIMATE. У 2017 році Україна стала першою країною, яка скористалася запропонованою ЄБРР схемою інноваційних ваучерів.